zdrowie, sport, dieta

darmowe porady zdrowotne, choroby

• Portal
  • Forum
  • Zdrowie
  • Intymność
  • Uroda
  • Nałogi
  • Dziecko
  • Ciąża
  • Hydepark
  • Zadaj pytanie na forum
  • Artykuły:
  • Trądzik
  • Zaćma
  • Grzybica
  • Depresja
  • Choroba Huntingtona
  • Aeorobiczna 6 Weidera
  • Alergia
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc

Aktualny czas: 02-08-2012, 04:47 PM Witaj! (Logowanie — Rejestracja)

Forum zdrowotne - porady - choroby, leczenie, objawy, odnowa biologiczna / Zdrowie / Choroby, urazy, dolegliwości / "Dziwne zachowanie" serca

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Dziwne zachowanie" serca

Tryb drzewa | Tryb normalny
04-20-2010, 05:05 PM
Natalie16 Offline
Nowy użytkownik
**
Ilość postów: 4
Reputacja: 0

Podziękowania: 0
0 podziękowań w 0 postach
Witam wszystkich Smile
Ostatnio moje serce zaczęło odrobinę wariować, ale może lepiej zacznę od początku, żeby wszystko było jasne. Kuło mnie w boku odkąd byłam mała, przeważnie wieczorami, ale nie przywiązywałam do tego wagi. Teraz jednak mam 16 lat i jest tak coraz częściej a także miałam kilkakrotnie [w ciągu jakichś max 2 miesięcy] jakby napad. Serce zaczyna mi wtedy ni z tego ni z owego walić jak szalone, strasznie mocno, nierytmicznie. Kręci mi się w głowie i zaczynam się pocić, a potem jakby ktoś palcem pstryknął cisza. I wszystko normalnie, dobrze. Nie wiem co to znaczy i czy należy iść z tym do lekarza, może to po prostu związane z okresem dojrzewania? Nie wiąże tego z żadną konkretną przyczyną, wprawdzie zdarzyło mi się to na wuefie oraz podczas zabawy z psem, ale inne "ataki" wcale nie były podczas wysiłku fizycznego.Oprócz tego ostatnio jest mi potwornie zimno. Śpię w skarpetkach pod dwoma kołdrami, a dłonie przez cały czas mam lodowate. Mierzyłam dzisiaj ciśnienie i tętno. Wynik wynosił około 80/45-50 [podaję "około" bo mierzyłam 3 razy, ale wynik za każdym razem zbliżony] a tętno 67. Co o tym sądzicie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Podziękowanie otrzymane od
06-03-2011, 12:13 PM
Gość
Unregistered

Podziękowania:
podziękowań w 0 postach
RE: "Dziwne zachowanie" serca
Opieka Medyczna SIGNUM -24h Infolinia Medyczna - 7 dni w tygodniu - 365 dni w roku • 800 placówek w całej Polsce • pakiety opieki medycznej • 3 lekarzy pierwszego kontaktu • 26 lekarzy specjalistów • konsultacje profesorskie • 22 zakresy – 230 rodzajów badań laboratoryjnych • 25 zakresów badań diagnostycznych • medycyna pracy • 24h pomoc ambulatoryjna • 24h wizyty domowe • usługi pielęgniarskie • profilaktyczny przegląd stanu zdrowia • roczny bilans stanu zdrowia • testy alergiczne • prowadzenie ciąży • szczepienia ochronne • profilaktyka stomatologiczna • 9 zakresów zabiegów rehabilitacyjnych • 24h transport medyczny • 61 zakresów chirurgii jednego dnia. Dowiedz się więcej Paulina Dusza, paulina.dusza1@wp.pl
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Podziękowanie otrzymane od
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Odpowiedz