Forum zdrowotne - porady - choroby, leczenie, objawy, odnowa biologiczna

Pełna wersja: tańsze zamienniki tabletek antykoncepcyjnych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Tak jeśli masz receptę na harmonet, to możesz w aptece poprosić o sylvie 20.
Navaya nie znam zamiennika, najlepiej zapytaj w aptece lub lekarza, bo faktycznie drogie tabsy.

Gość

Może pytanie akurat nie w tym wątku, ale nie chce zakładać nowego tematu, bo poniekąd ma on związek z zamiennikami drogich tabsów Smile
Otóż zamieniłam drogi harmonet na sylvie20 jakiś rok temu. W sumie tabletki anty biorę nieprzerwanie od 2,5 roku i w związku z tym mam pytanie: czy trzeba robić przerwę, aby organizm się oczyścił? Czy to jest w dalszym ciągu pokutujący mit?
Oczywiście jest to mit. Ważne aby się regularnie badać i jak wszystko jest ok to nie trzeba robić przerw. Zresztą kiedyś te przerwy były uzasadnione, bo pigułki miały końską dawkę hormonów.
a wiecie coś nt zamiennika dla Yasmin?
A sylvie20 nie są także zamiennikiem yasmin? Tak coś mi się obiło o uszy, ale mogę się mylić, więc niech wypowie się ktoś kto się na tym lepiej zna.
Raczej nie, sylvie 20 to zamiennik harmonetu, kontraceptu czy logestu.
A to może mi się pokiełbasiło z tym kontraceptem Smile Chociaż ich nazwy są diametralnie różne Smile
No, ale mówiłam, że nie jestem pewna, więc mam usprawiedliwienie Big Grin
Ale pewnie, że może się pomylić te nazwy są kosmiczne. Sylvie20 łatwo mi zapamiętać, bo nazwa kojarzy mi się z imieniem, a ta reszta nazw jest nie do zapamiętania.
No tak, sylvie kojarzą mi się z sylwią Big Grin ale nazwy innych leków, to jest kosmos. Mój tata choruje na serce i nazwy jego leków są już w ogóle ekstremalne, albo nazwy leków homeopatycznych też. Poza sylvie to znam jeszcze nazwy z kilkunastu leków, nie więcej, w tym rutinoscorbin i flegamina Big Grin
A nie wiecie gdzie można kupić trójpaki sylvie 20, bo czytałam w necie że podobno są po 54zł, ale ja się nie spotkałam.
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie