Forum zdrowotne - porady - choroby, leczenie, objawy, odnowa biologiczna

Pełna wersja: ból barku
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Gość

witam,
od dwóch tygodni odczuwam bóle w prawym barku, najbardziej nasilają się one podczas wykonywania ruchów (obrotowych), noszenia ciężkich rzeczy oraz przy pisaniu. ból promieniuje czasem do całej ręki. nie doznałam ostatnio żadnego urazu. kiedy naciskam na mięśnie w okolicach łopatki czuję ból. ale nie jest to straszny ból, aczkolwiek dokuczliwy. bark nie jest zniekształcony, jedynym objawem jest ten ból.
proszę o radę, z góry dziękuję

Gość

Czy wykonujesz prace w jednakowej pozycji przez dłuższy czas?

Gość

Tak, jestem w maturalnej klasie i wiele czasu spędzam nad książkami i niestety zgarbiona. Często też spędzam czas przy komputerze.

Gość

raczej są to odkształcenia od nieprawidłowej postawy i zmęczenie układu kręgowego.
Anonim:
Często też spędzam czas przy komputerze.

syndrom nadgarstka również.

Zapewniam, że jak zmienisz styl życia na bardziej aktywny i mniej bierny to zaowocuje to brakiem bólu.

Gość

Ale też codziennie jeżdżę na rowerze stacjonarnym w domu po godzinie. A przed jazdą i po jeździe wykonuję ćwiczenia rozciągające i rozgrzewające. Więc aż taka ciapa to ze mnie nie jest. Zanim była zima to jeździłam po kilka godzin w weekendy z koleżanką na rowerze, więc to nie jest tak, że ja tylko siedzę i nic nie robię, poza kompem i książkami Wink

Gość

najlepiej udać się do specjalisty bo po 1 poscie bylem pewien, ze prowadzisz niezdrowy typ zycia.

Gość

owszem byłam i stwierdził, że to jakieś tam zapalenie Wink i muszę to wygrzewać maściami, plastrami itp. ale dzięki za pomoc
Przekierowanie