Witam! Od kilku tygodni męczę się z wypadaniem włosów.Mam je bardzo gęste,niestety często się przetłuszczają z powodu na wiek(15 lat). codziennie garściami wychodzą mi z głowy po lekkim pociagnięciu grzebieniem.Jaka może być tego przyczyna.Myję je co dwa dni.Borykam się też z problemen łupieżu i przetłuszczającymi się włosami.Jak mogę zapobiec ich wypadaniu? Czy pomogą jakieś witaminy zawarte w owocach,warzywach czy powinnam brać tabletki???
Myślę, że warto wziąć czasami jakiś suplement na wzmocnienie włosów, one zawierają wyciąg ze skrzypu polnego, a zbilansować dietę tak aby pomóc włosom jest ciężko. Ja zawsze biore kapsułki gal uroda, które maja naturalny skład, są niedrogie i zawsze poprawiają kondycje moich włosów.
Witaminy i owoce nic ci tu nie pomogą. Jedynie dobry dermatolog. Podejrzewam, że masz łupież łojotokowy i dlatego wypadają ci włosy. Jeżeli tego nie leczyłeś pod tłustymi łuskami łupieżu mogły także zagnieździć się grzyby, a nawet wytworzyć ropne wysięki. Nie lekceważ tego i leć biegiem do lekarza, bo żadne, ale to absolutnie żadne suplementy i domowe sposoby ci nie pomogą.
Aby wzmocnić organizm możesz łykać profilaktycznie np. linimer z gala, jednak pierwszy krok to udaj się do dobrego dermatologa.
Jeżeli masz już dosyć zatrważających zaniedbań i nieprawidłowości w służbie zdrowia.. To sprawdź dla własnego dobra, jak ogromną rolę w ratowaniu Twojego życia i zdrowia może mieć SWOBODNY I SZYBKI dostęp do PROFESJONALNEJ I SKUTECZNEJ procedury leczenia CHORY >>> ZDROWY. Obejmującej kompleksową opiekę medyczną przez cały cykl leczenia. Od podstawowych konsultacji lekarskich do zabiegów chirurgii jednego dnia czy rehabilitację. Wszystko to z dostępem przez telefon, w 800 najlepszych placówkach medycznych w całym kraju. Poznaj szczegóły. Paulina Dusza, paulina.dusza1@wp.pl