Forum zdrowotne - porady - choroby, leczenie, objawy, odnowa biologiczna

Pełna wersja: Astma a smród papierosowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

garimo

Witam!
Chciałabym zapytać, czy można dosać ataku astmy przebywając w obecności osoby, której ubranie cuchnie papierosami?

remo

zależy czym wywołanej. Jeśli alergenem są papierosy, dym papierosowy, jakikolwiek ze składników to raczej tak.

Gość

Dokładnie, jeśli alergenem wywołującym napady astmy jest dym tytoniowy to przebywanie w towarzystwie osoby palącej jak najbardziej może spowodować napady duszności. Przy okazji chciałam zapytać astmatyków - czym się leczycie? Ja używam flixotide ( w formie dysku ) i jestem zadowolona. Miałam oczywiście pewne obawy ( w końcu to sterydy ), ale żadne się nie sprawdziły. Odpowiada mi również cena leku, za opakowanie płacę jedynie 1 grosz w aptece za grosze w płocku w taygerze
(02-15-2011 10:09 AM)Gość napisał(a): [ -> ]Dokładnie, jeśli alergenem wywołującym napady astmy jest dym tytoniowy to przebywanie w towarzystwie osoby palącej jak najbardziej może spowodować napady duszności. Przy okazji chciałam zapytać astmatyków - czym się leczycie? Ja używam flixotide ( w formie dysku ) i jestem zadowolona. Miałam oczywiście pewne obawy ( w końcu to sterydy ), ale żadne się nie sprawdziły. Odpowiada mi również cena leku, za opakowanie płacę jedynie 1 grosz w aptece za grosze w płocku w taygerze

Mój synek też jest astmatykiem. Używa flixo oraz SINGULAIR
Przekierowanie