Powrót do formy po ciąży
Powrót do formy po ciąży
|
01-17-2022, 02:44 PM
![]() |
|||
|
|||
Powrót do formy po ciąży
"Hej, przejrzałam lupkę, ale nie znalazłam nic, co byłoby dla mnie ok.
Zacznę od nakreślenia problemu. Mam 24 lata, nigdy nie miałam problemu z wagą i figurą, częściej byłam na granicy niedowagi niż miałam tę wagę w normie, dopiero po liceum udało mi się unormować te wahania wagi. Chciałabym do końca roku wrócić do wagi sprzed ciąży i przy okazji zadbać o kondycję, odżywiam się w miarę dobrze, ale bez szczególnych restrykcji, jeśli chodzi o dietę. Pije dużo wody w ciągu dnia, około 2l + jakieś soki. Nie chcę eliminować produktów typu czekolada, bo przed ciążą jadłam normalnie słodycze i waga stała w miejscu. W ciąży przytyłam 18kg (miałam ciąże głównie leżącą i nie mogłam nawet wyjść na spacer), dość szybko zrzuciłam 13kg po porodzie i nie wyglądam źle, ale marzę o powrocie do mniejszego rozmiaru biustu (miałam 75C-70D, obecnie jest to 75F i szczerze mówiąc jest to obciążenie dla kręgosłupa, co bardzo odczuwam) oraz zrzucenia dodatkowych kilo z brzucha. Obecnie (7 miesięcy po porodzie) ważę 59kg, docelowo chciałabym wrócić do 52-54 kg, bo wtedy najlepiej się czułam. I znając swoje ciało, wiem, że jeśli zrzucę te 5-7kg to mój biust wróci do wcześniejszego rozmiaru i odzyskam płaski brzuch. Paradoksalnie w biodrach i nogach jestem szczupła, tak jak przed ciążą, bo na spokojnie wchodzę w spodnie w rozmiarze 34-36. Piersią karmiłam krótko, bo tylko miesiąc czasu z powodu braku pokarmu, a przez pół roku biust mam niewiele mniejszy. Ogólnie nie czuję jakichś mega kompleksów, jeśli chodzi o moją obecną wagę, ale mam dość ze względu na obciążony kręgosłup. I wiem, że mimo wszystko w końcu wrócę do poprzedniej wagi (geny i przemiana materii w końcu zrobi swoje), ale chciałabym zrobić to szybciej. W ciągu dnia mam sporo ruchu, jak czas i dziecię pozwala, to chodzę z psem na spacery po 5-10km. Jeśli nie mam możliwości wyjść na tak długi spacer, to zawsze mam co robić w domu i przy dziecku, więc brak ruchu mnie nie dotyczy. Jakie macie rady odnośnie redukcji wagi? Nie chcę się bawić w liczenie kalorii ani jakieś specjalne diet.... Czy któraś piła moze te zioła oczyszczające https://kredensziolowy.pl/produkt/cistusherbs/ ? |
|||
Polecamy
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|